Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Alföldi betyárleves
2010.06.24

Kép Hozzávalók 4 személyre 60 dkg kockára vágott marhalábszár, 4 ek olaj, 20 dkg felkarikázott füstölt kolbász, 15 dkg kockára vágott füstölt szalonna,15 dkg felkockázott vöröshagyma, 20 dkg feldarabolt gomba,1 csomó petrezselyem, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, só, Kép bors, pirospaprika

Elkészítés  Egy lábosban az olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hagymát, majd beletesszük a kockára vágott marhahúst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a pirospaprikával és felengedjük annyi Kép vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon lassan puhára főzzük, majd hozzáadjuk a gombát, a kolbászt és a petrezselymet, felengedjük kb. 3 dl vízzel és ha kell: megsózzuk. Közben a tejfölt a liszttel simára keverjük, majd óvatosan, folytonos keverés mellett a levesbe öntjük. Még egyszer felforraljuk és készre főzzük.

Tipp Tehetünk bele erős paprikát is, ha szeretjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.