Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Magyar tájak és ételek

Cikkek

Almás-diós rétes

2011.11.18

almas-retes.jpgA közismert és közkedvelt, hagyományos magyar sütemények egyike. A mai háziasszonynak viszont már nem kell a tésztával bíbelődniük, minden szupermarketben kapható friss réteslap, így nagyon egyszerű elkészíteni. Most almás-diós töltelékes receptjét adjuk közre.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

Túrós csusza

2011.11.18

turoscsusza.jpgTartalmas levesek -gulyásleves, bableves, vagy halászlé- után kiváló második fogás, de fehérhúsokból, halakból készített pörkölt mellé remek köret is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

Káposztás cvekedli

2011.11.18

kapcvek.jpgHivatalos neve: káposztás kocka, de nekünk azért csak cvekedli. Neve állítólag német eredetű: a zwicken szóból származik, ami csipet, csipked jelentésű. Ha ez így van, akkor németek talán csipetkeszerű tésztából készítették ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt. Mi fodros kockát választottunk hozzá.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

Balatoni sült fogas

2011.11.18

sull.jpgHa már másfél kiló feletti, akkor fogas, ha még kicsi, akkor süllő. Amúgy: sügérféle ragadozó, és állítólag a Balatonban foghatók  a legízletesebb példányai. Elkészítése a halpucolást leszámítva gyors és egyszerű.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

Brassói rakott káposzta

2011.11.18

korhelyleves-alapanyag-002.jpgTartalmas egytálátel és bár nem igazán könnyű fogás, biztos, hogy mindenkinek ízleni fog és a bor is csúszni fog rá!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

Rácponty Magditól

2011.09.16

racponty-magditol.jpgA rácponty eredetileg sütőben készülő egytálétel, melyben együtt sülnek a rétegezett zöldségek a hallal. Magdi azonban külön-külön készíti el az egészben sült halat, a lecsót és a sült burgonyát, véleménye szerint így ropogósabb marad a hal és a tálalás is egyszerűbb. Higgyünk neki, kiváló háziasszony!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

Házi sajt

2011.09.16

fenykep0156-copy.jpgHa tenyérnyinél nagyobb a konyhánk, akkor miért is ne próbálnánk ki, hogyan kell friss házi sajtot készíteni? Sokkal kiadósabb, mint a bolti, nem beszélve arról, hogy kedvünk szerint ízesíthetjük. Ráadásként remélhetően a konyhamesternek járó dicséreteket is bezsebelhetjük.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

Slambuc M. Lacitól

2011.09.16

slambuc-m.-lacitol.jpgIgazi bográcsozós étel, hajdú-bihari pásztorok hagyományos fogása. A hat személyre megadott mennyiségek természetesen igény szerint növelhetők. M. Laci receptje alapján készítve biztos siker!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

Langalló tejföllel, baconnal és hagymával

2011.09.02

langallo-baconnal-es-hagymaval.jpgA langalló olyan, mint a pizza, csak nem kerekre formázva, hanem négyszögletes tepsiben sütve: tulajdonképpen kenyérlángosnak is mondhatjuk, az ízesítése pedig csak a fantáziánkon múlik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 1

Brassói aprópecsenye pulykából

2011.09.01

pulyka--brassoi.jpgIgazi fűszeres fogás, de ez alkalommal nem sertéshúsból, hanem pulykából készítve adjuk meg a receptet, de készíthetjük akár csirkemellből is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Magyar tájak és ételek | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »