Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Bosnyák kávés csokoládétorta
Bogyay Rita
2013.08.18 15:54
Megcsináltam, nagyon finom lett. A piskótát hideg sütőbe betenni kicsit féltem, de tényleg nem esett össze, én 170 fokra tettem légkeveréssel, de a sütés tovább tartott, mint írtad. Természetesen ez a tepsi méretétől is függ, hogy milyen vastag a tészta. Köszönöm szépen!
Zöldséges tészta
geszti anna
2013.08.05 18:22
Hát ez tuti jó ötlet!!! Tetszik! Biztosan kipróbálom...
Spanyol fokhagymaleves
Bocsor Sándor
2013.06.16 11:08
Szuper
Pogácsatorta
Tóth Dóri
2013.02.28 19:31
Ma elkészítettem, dupla adagot, igazán könnyű, puha sütemény lett. Megkentem egy kis sajtkrémmel, úgy is nagyon finom. Köszi a receptet!
Bolognai rizses hús
V
2013.02.20 11:15
Megcsináltam, nagyon finom lett, köszönöm :)
Diós habcsók
kertész zsófi
2013.02.16 18:35
Kipróbáltam, igaz mindenből 1/3 résszel (ugyanis 2 tojás fehérjém maradt), finom, mutatós lett!
Gratulálok Éva!:)))
Máktorta csokoládékrémmel
Viki
2013.01.27 19:22
Bàtran àllìthatom, hogy isteni!!!
Malackák - sós süti szilveszterre
ll
2012.12.31 08:13
Nagyon cukik :-))
Padlizsántorta
Marinka
2012.10.11 17:23
Megcsinálom!
Pompás kacsamell
Novák Ibolya
2012.10.07 16:29
Megsütöttem a kacsamellet, isteni lett. (Még Marci fiam is lelkesedett, pedig ő kacsacombot preferálja (még Márton-napon is)) A pároláshoz fehérbort használtam, ami igazi ünnepi illatot kölcsönzött neki.
Fradi-saláta
Koma
2012.08.16 00:09
Salatak gyongye 1. Remek volt.
Spenótos gombóc sajtmártással
Kerekes Zsuzsa
2012.06.11 20:48
Kipróbáltam. Nagyon finom, de én friss spenótból csináltam jó sok fokhagymával.
Bukta
Sici
2012.04.29 12:33
Tegnap elkészítettük a buktát a recept alapján. Egy probléma van csak vele, nagyon gyorsan fogy. Szegény Anya! Most dagasztja a következőt.
Lacika narancsos sütőtök levese
Ancsa
2012.04.27 20:14
Ezt a levest - a leírást pontosan követve - télen elkészítettem. Most, ahogy a Világreceptet böngészem, ismét belefutottam ebbe a fantasztikus receptbe és őszintén sajnálom, hogy végetért a sütőtök szezon. Micsoda ötlet a kakukkfű, az alma, a narancs és a karamellizált méz hozzáadása egy leveshez! Hát, mit mondjak? Ez a Lacika tud valamit:-))
Egyszerű túrós lepény Magditól
Bauer Ibolya
2012.04.01 09:06
Megsütöttem, nagyon fincsi lett! Pedig engem nem lehet nagy szakmai rutinnal megvádolni!
Csalamádé
atyus
2011.09.22 23:38
Mi évről-évre elkészítjük, csak dupla mennyiségben.
FANTASZTIKUS!!! Még februárban, márciusban is ugyan olyan friss ropogós mint az elkészítés napján.
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy mi zöldparadicsomot teszünk bele, és nem a túlérett pirosat. A hozzávalókat kézi gyalun szeleteljük, így elég gyorsan halad. A paprikát késsel daraboljuk.
A dupla mennyiségnél 4dl 20%-os ecetet, 40dkg cukrot, és 30dkg sót adagolunk, a borkénpor is lehet picit több, valamint teszünk bele 1-mokkáskanálnyi szalicilt is.
Az öntetet elegyítem –nem megijedni,- csak keveredik, de nem olvad fel. És zutty mehet a darabolt zöldségekre. Két-három nagy lábast használok a keverésre, mert ugye jól át kell forgatni. Vizet nem használok, a hozzávalók, főleg a káposzta rengeteg levet ereszt. Végül egy gyerekfürdető kádba terítem az egészet. Másnap mehet az üvegekbe, és miután a levét is rátöltöttem csavaros kupakkal lezárom.
Tipp
Ha csípős csalit akarok készíteni, az üvegbetöltésnél egy-egy hosszában kettévágott csípős pirospaprikát csúsztatok az üveg fala mellé. Irtó jól mutat, és az erő átjárja az egész üveget.
Gránátos kocka
Wirth Lajos
2011.08.20 23:01
Nagyon finom!
Csirkehússaláta szőlővel, francia recept
Padparadsa
2010.09.26 18:21
Ez istenien hangzik, ki fogom próbálni! :))
A hamubasült babgulyás története
Szecsődy Ágota
2010.09.23 09:17
Drága Béla bácsi, nagyon tetszett a hamuban sült babgulyás esete, nekem is volt már egy-két ilyen élményem. Meghatározó élmény volt még a meghámozott lecsó esete Verőcén. Igaz kicsit sokáig tartott az elkészítése, de az élmény minden fáradtságot megért.