Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Móráné sonkás pogácsája
2010.01.17

Hozzávalók 12.5 dkg liszt, 25 dkg áttört burgonya, 12.5 dkg  finomra vágott sonka, 5 dkg vaj, 1 késhegynyi só, 1 db tojás

 

KépElkészítés A hozzávalókat összegyúrjuk, kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és a tésztából apró pogácsákat szaggatunk. Tetejüket a felvert tojással megkenjük és közepes hőmérsékleten kisütjük.

 

Tipp Ha markánsabb ízhatást szeretnénk elérni, válasszunk füstölt sonkát vagy tegyük a pogácsába angolszalonna húsos részét. Kicsit több mosogatnivalóval jár, de gyorsabb eljárás lehet, ha a sonkát apróra vágás helyett ledaráljuk. A pogácsák tetejére reszelt sajtot is tehetünk. A pogácsaszaggatót időnként mártsuk lisztbe, hogy ne ragadjon. Ha nincs pogácsaszaggatónk, használhatunk megfelelő méretű poharat is. A tepsit nem kell kikenni és kilisztezni, ha sütőpapírt teszünk bele. A sütőpapírt szabjuk ollóval a tepsi méretéhez.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.