Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mikszáth-szelet
2011.03.03

Kép Hozzávalók 8 tojás, kb. 40 dkg cukor (ízlés szerint lehet kissé kevesebb), 40 dkg margarin, 40 dkg liszt, egy kis kanál szódabikarbóna, 5 dkg keserű kakaópor, a kenéshez baracklekvár, a tálaláshoz porcukor

Elkészítés A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat és az olvasztott, langyos margarint és jól összedolgozzuk.  A tésztát ezután két Kép egyenlő részre osztjuk, egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Mély, hosszúkás, sütőpapírral bélelt sütőedény egyik felébe, hosszában beleöntjük a világos tésztát, majd hosszában mellé a kakaósat. Nem baj, ha kicsit összefolynak. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. A kihűlt, kész tésztát hosszában kettévágjuk, baracklekvárral megkenjük, majd újra összeillesztjük. Úgy szeleteljük, hogy minden szelet félig barna, félig világos színű legyen. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp A világos tésztába vaníliát is keverhetünk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.