Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Fedák Sári tortája és lepénye
2010.01.03

Fedák-torta

 

Hozzávalók 5 tojás, 15 dkg gesztenye,10 dkg porcukor, vaníliarúd, 3 dkg vaj, 8 dkg reszelt csokoládé, 5 dkg piskótamorzsa, 2 dkg liszt, 0.5 liter habtejszín, 20 dkg főtt, áttört gesztenye (gesztenyemassza) + egy kevés a díszítéshez, 1 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés  Összekeverjük a gesztenyét a tojások sárgájával, a porcukorral, a vaníliával és a vajjal. Hozzáadjuk a tojások fehérjéből Képkészült kemény habot, a csokoládét, a piskótamorzsát és a lisztet. Kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában, közepesen  hőmérsékleten, lassan sütjük. Kihűlés után két egyforma lappá vágjuk. A vaníliás cukorral elkevert tejszínből kemény habot verünk, a tejszínes krémmel megtöltjük a tortát, és kívülről is ezzel vonjuk be, egy keveset meghagyva. A maradék gesztenyemasszából készült gesztenyepürével meghintjük a torta tetejét, majd mintázó nyomózsák segítségével, a maradék tejszínhabbal díszítjük. Lehűtjük, fogyasztásig hűvös helyen tartjuk.

 

Fedák-lepény (eredeti recept)

 

Hozzávalók 30 dkg cukor, 30 dkg vaj, 6 db tojás sárgája, 30 dkg liszt, fél rúd vanília, 10 dkg mandula

 

Elkészítés A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojások sárgájával tovább keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és kanalanként a lisztet. Kikent és lisztezett tepsibe tesszük, hámozott apróra vágott mandulával meghintjük és alacsony hőfokon megsütjük. Kockákra vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.