Elkészítés Összekeverjük a gesztenyét a tojások sárgájával, a porcukorral, a vaníliával és a vajjal. Hozzáadjuk a tojások fehérjéből készült kemény habot, a csokoládét, a piskótamorzsát és a lisztet. Kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában, közepesen hőmérsékleten, lassan sütjük. Kihűlés után két egyforma lappá vágjuk. A vaníliás cukorral elkevert tejszínből kemény habot verünk, a tejszínes krémmel megtöltjük a tortát, és kívülről is ezzel vonjuk be, egy keveset meghagyva. A maradék gesztenyemasszából készült gesztenyepürével meghintjük a torta tetejét, majd mintázó nyomózsák segítségével, a maradék tejszínhabbal díszítjük. Lehűtjük, fogyasztásig hűvös helyen tartjuk.
Fedák-lepény (eredeti recept)
Hozzávalók 30 dkg cukor, 30 dkg vaj, 6 db tojás sárgája, 30 dkg liszt, fél rúd vanília, 10 dkg mandula
Elkészítés A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojások sárgájával tovább keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és kanalanként a lisztet. Kikent és lisztezett tepsibe tesszük, hámozott apróra vágott mandulával meghintjük és alacsony hőfokon megsütjük. Kockákra vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.