Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zsenge zöldborsó-krémleves, Levintől
2016.04.27
zoldborsokremleves.jpg

 

Hozzávalók

250 g friss, zsenge, kifejtett zöldborsó

2 kisebb szem újkrumpli

2 gerezd fokhagyma

1 liter marhahúsleves (vagy leveskockából ugyanez)

fűszerek: só, bors, petrezselyem,  őrölt kömény, chili

néhány mentalevél felaprítva

kevés olaj

100 ml főzőtejszín

Elkészítés
Rendkívül egyszerű! Kevés felforrósított olajon átforgatjuk a kockákra vágott burgonyát, a zúzott fokhagymát és a zöldborsót. Felöntjük húslevessel, fűszerezzük, és a zöldségeket puhára pároljuk.

Botmixerrel krémesre pürésítjük és tejszínnel világosabbra, lágyabbra szelídítjük. Sűríteni külön nem kell, megteszi azt a krumpli.

Tipp Pirított kenyérkockákkal vagy ropogósra sült hagymával is tálalhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.