Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldséges-túrós kelkáposztatekercs, Kláritól
2015.08.12
zoldseges-turos-kelkaposztatekercs.jpeg
 
Hozzávalók 4 főre
 
6 db kelkáposztalevél
1/2 fej hagyma apróra vágva
2-3 ek olaj
4 fej gomba
2 kisebb sárgarépa reszelve vagy apróra vágva
5-6 dkg sajt kockára vágva
25 dkg túró
bors
petrezselyem
A panírozáshoz:
morzsa
szezámmag
tojás
liszt
A sütéshez:
olaj
A mártáshoz:
5 dkg vaj
1/2 fej hagyma
zöldségek: csíkokra vágott édeskömény, kelkáposzta, piros színű paprika, sárgarépa (ami épp van otthon)
annyi tejszín, hogy mártás állagot kapjunk
 
Elkészítés
 
Vizet melegítek, forráskor beleteszem a kelleveleket és lefedem, állni hagyom 5-10 percig. Nem kell főzni.
A hagymát kicsi zsiradékon megpárolom, hozzáadom a felkockázott gombát, a répát, és 10 percig kevergetve pirítom.
 
zoldseges-turos-kelkaposztatekercs-2.jpegHűlni hagyom, hozzáadom a sajtkockákat, a túrót, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet. Az egészet betöltöm a leforrázott kellevelekbe és feltekerem. Panírozom, kisütöm (de panírozás nélkül ki is lehet sütni hirtelen, hogy kicsit megpiruljon).
 
A mártáshoz vajon hagymát pirítok, erre kerül a csíkokra vágott édeskömény (nagyon jó ízt ad a mártásnak) a maradék káposzta, petrezselyem, piros színű paprika (még ide illő zöldségek, sárgarépa, bármi lehet ízlés szerint, és aszerint, mi van otthon éppen). Az egészet megpirítom, majd kicsi vízzel megpárolom, végül tejszínnel összeturmixolom.
 
Tipp
 
Lehet hozzá adni köretet (bulgurt, rizst), de önmagában a mártással is nagyon finom.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.