Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldséges-tejszínes csirkemell
2016.02.06

image2--2-.jpg

Hozzávalók 4 személyre

40 dkg csirkemell-filé

1 db sárgarépa

1 db kaliforniai paprika

1 db fehérrépa

10 dkg leveles spenót (fagyasztott)

1 fej vöröshagyma

2-3 ek olaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 dl húsleves (kockából)

2 dl száraz fehérbor

2 dl főzőtejszín

só, bors

Elkészítés A csirkemellet felcsíkozzuk, a zöldségeket meghámozzuk és gyufaszálnyi csíkokra vagdaljuk, a paprikát feldaraboljuk, a vöröshagymát meghámozva felkockázzuk. A spenótot kissé felengedjük. Egy nagy serpenyőben az olajat felhevítjük, és a vöröshagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a csirkemell-csíkokat, és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket, a paprikát, a spenótot, összepirítjuk és felöntjük a borral, majd felforraljuk. Hozzáöntjük a húslevest, és a felére elpároljuk, ezután lefedve öt percig alacsony hőfokon főzzük. Amikor a csirke és a zöldségek is megpuhultak, felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a zúzott fokhagymát, összeforraljuk és azonnal tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.