Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg csirkemell-filé
1 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
1 db fehérrépa
10 dkg leveles spenót (fagyasztott)
1 fej vöröshagyma
2-3 ek olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl húsleves (kockából)
2 dl száraz fehérbor
2 dl főzőtejszín
só, bors
Elkészítés A csirkemellet felcsíkozzuk, a zöldségeket meghámozzuk és gyufaszálnyi csíkokra vagdaljuk, a paprikát feldaraboljuk, a vöröshagymát meghámozva felkockázzuk. A spenótot kissé felengedjük. Egy nagy serpenyőben az olajat felhevítjük, és a vöröshagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a csirkemell-csíkokat, és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket, a paprikát, a spenótot, összepirítjuk és felöntjük a borral, majd felforraljuk. Hozzáöntjük a húslevest, és a felére elpároljuk, ezután lefedve öt percig alacsony hőfokon főzzük. Amikor a csirke és a zöldségek is megpuhultak, felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a zúzott fokhagymát, összeforraljuk és azonnal tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.