Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldséges rakott csirke, carbonara szósszal - olasz recept
2014.09.15

balaton-2014-osz-rakott-zoldseges-csirke-carbonara-018.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg csirkemellfilé, 6-7 db burgonya, 2 db sárgarépa, 1 db fehérgyökér, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg bacon felkockázva, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 ek liszt, 8 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 6-8 dkg parmezán sajt, só, bors, szerecsendió, friss petrezselyemzöld

Elkészítés A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk és 2 dkg vajon hirtelen kisütjük, félretesszük. A burgonyát, a hagymát és a zöldségeket meghámozzuk, lehetőleg vékonyan felkarikázzuk.

Egy nagy serpenyőben felolvasztunk 3 dkg vajat, rádobjuk a felkarikázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 15 perc alatt majdnem puhára pároljuk, majd egy hőálló tepsibe terítjük. A tetejére rendezzük a csirkemellcsíkokat is.

Egy mély serpenyőben felolvasztjuk a maradék 3 dkg vajat, megsütjük rajta a baconkockákat. Megszórjuk a liszttel, felengedjük a tejjel és tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Besűrítjük, belekeverjük a reszelt sajtot és a tojássárgáját. Ezt a masszát a rakott csirke tetejére terítjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt az egészet készre sütjük.

Tálaláskor megszórjuk aprított, friss petrezselyemzölddel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.