Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre kb. 70 dkg csirkeszárny A páchoz 1 dl olaj, 1 csapott evőkanál mustár, őrölt zöld fűszerek: borsikafű, metélőhagyma, medvehagyma, majoránna, egy csipetnyi cayenne-i bors, só (csak a sütés előtt)
A sütéshez 3-5 gerezd fokhagyma, tarka bors (egész), olaj (szükség szerint)
Elkészítés A csirkeszárnyakat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és a fűszerezett, mustáros olajjal bevonjuk. Ügyeljünk arra, hogy a sót csak sütés előtt legfeljebb félórával szórjuk rá.
A bepácolt húst a hűtőben, betakarva egy-két órán át pihentetjük.
A csirkeszárnyakat tepsibe helyezzük (ha a páclé kevésnek bizonyulna, a tepsibe öntsünk még egy kevés olajat). A húsra szórjunk 15-20 szem tarka borsot, cayenne-i borsot, és dobáljuk rá a megtisztított fokhagymagerezdeket.
Ezután alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit. Amikor a csirkeszárnyak megpuhultak (kb. fél óra), a fóliát vegyük le a tepsiről, és süssük a húst pirosra.
Tipp Krumplipürével, savanyúsággal, frissen kínáljuk.