Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldbabfőzelék, másképpen
2014.10.01

zoldbabfozelek-maskeppen-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 kg fagyasztott zöldbab, 2-3 db burgonya, 1 nagy pohár tejföl, 2 db babérlevél, 1 kk aprított kapor, 1 kk aprított lestyán, 1 kk őrölt majoránna, só, őrölt bors

Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és fél liter, 2 kk sóval ízesített  vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával pépesítjük, félretesszük. A visszamaradt vízben a babérlevelekkel és a fűszerekkel puhára főzzük a zöldbabot. Amennyiben a lé nem lenne elég, felengedjük, hogy ujjnyira ellepje a zöldbabot. Ízlés szerint újrasózzuk, borsozzuk. A puhára főtt babot a burgonyával és a tejföllel sűrítjük, forrón fogyasztjuk.

Tipp Amennyiben hús nélküli köretet szeretnénk mellé adni, fogyasszuk pl. tökfasírttal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.