Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1-2 főre
3 közepes zellerszár
2 közepes zöld alma vagy körte
10 dkg márványsajt
1 maréknyi dió
1-2 ek olívaolaj
citromlé
őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
A diót serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük. A zellerszárakat, végeiket levágva, egyforma (kisebb) darabokra vágjuk. A gyümölcsöket megmossuk, magházukat kivágjuk, héjukkal együtt egyforma, vékonyabb szeletekre aprítjuk, pár cseppnyi citromlében megforgatjuk.
A zellert és a gyümölcsöt összekeverjük, tányérra rendezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, rámorzsoljuk a sajtot, majd rászórjuk a diót. Frissen őrölt borssal meghintjük.
Tipp Pirítóssal fogyasztjuk.