Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 dkg liszt, 15 dkg zabpehely, 2 dl tejföl, 1/2 dl olaj, 1 tojás, 12,5 dkg margarin, 1 zacskó szárított élesztő, 2 kk só, 10 dkg sajt, 3 dkg mák
Elkészítés A lisztet és a zabpelyhet egy tálban összekeverjük a szárított élesztővel, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tejfölt, a tojássárgáját és az olajat. Megsózzuk és 10-15 percig gyúrjuk, hogy egységes tésztát kapjunk. Fél órán át pihentetjük, majd kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és mákkal.
Derelyeszaggatóval vékony, hosszú csíkokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és kb. fél órán át pihentetjük. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, (4-5 közepes méretű tepsire való mennyiség lesz belőle)10-15 perc alatt piros ropogósra sütjük.