Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zabpelyhes keksz Gyöngyitől
2012.03.08

iztelen-zabpelyhes-sutemeny-004.jpgHozzávalók  25 dkg zabpehely, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 mk őrölt fahéj, 4 ek méz, 20 dkg vaj, 10 dkg reszelt sárgaréparépa, 1 cs vaníliás cukor, 1 kk szódabikarbóna

Elkészítés Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, 4-5mm vastagra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és arra sorakoztatjuk a korongokat. 180 fokra előmelegített, forró sütőben, kb. 10 percig sütjük.

Tipp Ez a nagyon egészséges teasütemény alapreceptje, de Gyöngyi szerint nem árthat neki egy kis mazsola, darabolt csoki, darabolt dió, esetleg a liszt egy része helyett kókuszreszelék hozzáadása sem.

Megjegyzés A recept kiegészítő adalékai tehát tetszés szerint módosíthatók. A képen látható kekszben csak 10 dkg liszt van, a többit 5 dkg kakaóval és 5 dkg kókuszreszelékkel helyettesítettük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.