Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zabpelyhes-burgonyás chips
2016.01.26

image.jpg

Hozzávalók

15 dkg búza finomliszt,

15 dkg zabliszt

2 db főtt burgonya,

15 dkg zabpehely,

2 ek tejföl,

1 db tojás,

12,5 dkg margarin,

1 zacskó sütőpor,

2 kk só,

3-4 dkg reszelt sajt

1-2 ek köménymag

Elkészítés A kétféle lisztet és a zabpelyhet egy tálban összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a puha margarint, az összetört főtt burgonyákat, a tejfölt, és a tojássárgáját. Megsózzuk és 10-15 percig gyúrjuk, hogy egységes tésztát kapjunk. Ha túl ragacsos, lisztet adunk hozzá, amennyiben viszont túl kemény, tejföllel puhítjuk. Fél órán át pihentetjük, majd két cipóra osztjuk, egyenként dolgozunk velük.

Az egyik cipót 2 mm vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a fele mennyiségű tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal. Sodrófára tekerjük és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe terítjük. Derelyeszaggatóval kb. 5x5 centis négyzetekre vágjuk, 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük,  10-15 perc alatt piros ropogósra sütjük. Amikor a tészta kisült, a kekszeket kissé kihűtjük, a vágás mentén eltördeljük, tálba tesszük.

Ezután a második cipó következik, megismételjük a folyamatot.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.