Hozzávalók 9-10 db-hoz 1 bögre zabpehely apróra, de nem lisztesre darálva, 1 jó érett banán, 2-3 ek olaj, 1/4 bögre szilvalé vagy egyébb jó rostos lé, esetleg picit felvizezett almapüré, 5-6 aszalt szilva kis kockákra vágva
Elkészítés A zabpelyhet robotgéppel megdaráljuk. Hozzáadjuk a banánt, az olajat és összedolgozzuk a géppel. Lazítunk az állagán a gyümölcslével vagy -pürével. A legvégén belekavarjuk a szilvadarabokat (azokat már nem a géppel, csak kanállal, hogy a darabok egyben maradjanak). Kellemesen folyós állaga legyen, ami, ha kanállal kiadagoljuk a tepsire, nem folyik szét, de kis kerek, lapos kekszformákká terül el. Süssük előmelegített sütőben,180 fokon,15 percig.
Tipp Gyerekeknek is ajánljuk ezt a rostdús, egészséges édességet. Felnőtteknek kávézáshoz, teázáshoz ideális.