Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zabos babakeksz, Emőkétől
2013.01.25

 

zabkeksz3.jpg

Hozzávalók 9-10 db-hoz 1 bögre zabpehely apróra, de nem lisztesre darálva, 1 jó érett banán, 2-3 ek olaj, 1/4 bögre szilvalé vagy egyébb jó rostos lé, esetleg picit felvizezett almapüré, 5-6 aszalt szilva kis kockákra vágva

Elkészítés A zabpelyhet robotgéppel megdaráljuk. Hozzáadjuk a banánt, az olajat és összedolgozzuk a géppel. Lazítunk az állagán a gyümölcslével vagy -pürével.  A legvégén belekavarjuk a szilvadarabokat (azokat már nem a géppel, csak kanállal, hogy a darabok egyben maradjanak). Kellemesen folyós állaga legyen, ami, ha kanállal kiadagoljuk a tepsire, nem folyik szét, de kis kerek, lapos kekszformákká terül el. Süssük előmelegített sütőben,180 fokon,15 percig.  
 
Tipp Gyerekeknek is ajánljuk ezt a rostdús, egészséges édességet. Felnőtteknek kávézáshoz, teázáshoz ideális.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.