Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
fél csomag spagettitészta
1 db sárgarépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
negyed kelkáposzta
3-4 szelet szalonna vagy szeletelt bacon
olaj a sütéshez
Worcestershire szósz
citromlé
só, bors, kömény
Elkészítés
A spagettit a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.
A hagymát meghámozzuk, félbe vágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát szintén hámozzuk, félbevágjuk, és a zöldséghámozóval vékony csíkokat szeletelünk belőle. A kelkáposztát is vékony csíkokra metéljük. A fokhagymát összezúzzuk, a szalonnát kockázzuk.
Kevés olajban zsírjára sütjük a szalonnát, beledobjuk a zöldségeket és roppanósra pároljuk. Fűszerekkel és pár csepp citromlével ízesítjük.
Hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és megöntözzük a Worcestershire szósszal. Nagy lángon készre pirítjuk. (A legjobb wokban készíteni.)
Tipp Főételként, de köretként is fogyaszthatjuk. Falatokra vágott csirke-, sertés- vagy marhahúst is tehetünk bele, ebben az esetben a húsokkal kezdjük a sütést.
Levin mondja Japánban a Kubota-partin hatalmas vaslapokon sütögettük magunknak a csöves kukoricát, húsokat, ezt-azt. Taniguchi san specialitása volt ez a helyben, szintén vaslapon sütött tésztaféle, bár ő még valahogyan tojást is varázsolt rá.
A yakisoba tulajdonképpen falatnyi húsokkal, zöldségekkel együtt sütött tészta. Japánban ehhez kapható speciális soba-tészta, illetve yakisoba szósz is, ezeket spagettivel és Worcestershire szósszal helyettesítettem.