Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
200 g vöröslencse
1 nagyobb vagy két kisebb sárgarépa
ugyanennyi burgonya
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2-3 evőkanál joghurt
só, bors
1 teáskanál mustár
babérlevél
petrezselyem zöldje
chili, curry, fűszerkömény
olaj
Elkészítés
A répát és a krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk.
A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldségeket, végül a lencsét. Átforgatjuk-pirítjuk az olajban, majd felöntjük vízzel.
Sóval, borssal, petrezselyemmel, köménnyel, chilivel, babérlevéllel és mustárral ízesítjük.
Amikor a zöldségek és a lencse is puhára főttek, kiszedünk egy keveset belőlük, turmixoljuk és félig besűrítjük. A lisztet a joghurttal és a curryvel összekeverjük, majd ez lesz a maradék sűrítése a főzeléknek.
Még 5 percig főzzük.
Nagyon könnyű, fűszeres főzeléket kapunk, a megszokottól kicsit eltérő ízekkel.
Levin mondja Sosem értettem, mitől finom a finomfőzelék: én nem szeretem. Azt sem értem, hogy honnan kapta a nevét: de talán onnan, hogy sokféle finomságot ötvöz. Az én finomfőzelékem alapja a vöröslencse, amit sárgarépa és burgonya finomít. Így már szeretem!