Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vişinată - erdélyi meggylikőr, Enikőtől
2015.08.23

meggylikor--visinata.jpg

Hozzávalók

5 kg meggy

2 kg cukor

1 liter 96%-os alkohol

Elkészítés

A megtisztított és megmosott meggyet cukorral meghintve nagyobb üvegbe tesszük és 1 sor meggyet, 1 sor cukrot váltakozva lerakunk (meggy legyen az alján, mert a cukor megüvegesedik).

Tiszta vászonnal lekötjük és 5-6 napig így hagyjuk, míg a cukor teljesen feloldódik. Naponta felrázzuk. 1 hét múlva  ráöntjük az alkoholt, majd légmentesen lekötjük és 1-2 hónapig pihentetjük. Azután gézen vagy szűrőpapíron átszűrjük, üvegekbe öntjük és ledugaszoljuk.

Tipp Ha nem kapunk alkoholt, akkor 1,4 liter rummal vagy vodkával is elkészíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gyula szüret utca 18

(Mészáros Jenó, 2017.06.30 13:00)

mi van akkor ha a cukrot és az alkoholt egyszerre tettem az üvegbe,?