Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 16 darabhoz
2,5 csésze liszt
1/2 csésze tej
1/2 csomag szárított élesztő
2 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
1 evőkanál olaj
4 darab virsli
Elkészítés
A tejet és a cukrot felmelegítjük, belekeverjük az élesztőt és 5 percre félretesszük.
1,5 csésze lisztet a sóval alaposan elkeverünk, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olajat és alaposan összekeverjük. Fokozatosan hozzádolgozzuk a maradék lisztet, sima tésztává dagasztjuk (akkor jó, ha rugalmas, de már nem ragad), folpackkal letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
A virsliket elnegyedeljük. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, vékonyra nyújtjuk, és 16 darabra vágjuk. A virsliket tésztába tekerjük, és egymástól kellő távolságra helyezzük a tepsiben. Sülés közben a duplájukra fognak dagadni.
A tetejüket lekenhetjük tejjel vagy lazán felvert tojássárgájával, megszórhatjuk reszelt sajttal, szezám- vagy köménymaggal. 20-25 perc alatt sülnek szép aranybarnára.
Kínálhatunk melléjük mustárral elkevert, sóval és borssal ízesített kefirt vagy joghurtot mártogatósnak.