Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Virág csokis kekszek, Levintől
2016.04.30

virag-csokis-keksze.jpg

Hozzávalók
150 g liszt
50 g cukor
75 g hideg vaj
1 tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
A tetejére fél tábla jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés
A sütemény hozzávalóit egy tálba öntjük, gyors mozdulatokkal összekeverjük. A tésztából cipót formázunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Egy sütőlemezt sütőpapírral bélelünk ki. A tésztából kisebb diónyi gombócokat formázunk, óvatosan az ujjunkkal ellapítjuk és elrendezzük a tepsin. Egy villával mintát is nyomhatunk bele. 12-15 perc alatt készre sütjük és félretesszük hűlni.

Közben a csokoládét összetördeljük, mikrohullámú sütőben alacsony teljesítményen lassan, egyszer-kétszer átkeverve felolvasztjuk. Kiskanállal eloszlatjuk a kekszek tetején..

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.