Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
150 g liszt
50 g cukor
75 g hideg vaj
1 tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
A tetejére fél tábla jó minőségű étcsokoládé
Elkészítés
A sütemény hozzávalóit egy tálba öntjük, gyors mozdulatokkal összekeverjük. A tésztából cipót formázunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Egy sütőlemezt sütőpapírral bélelünk ki. A tésztából kisebb diónyi gombócokat formázunk, óvatosan az ujjunkkal ellapítjuk és elrendezzük a tepsin. Egy villával mintát is nyomhatunk bele. 12-15 perc alatt készre sütjük és félretesszük hűlni.
Közben a csokoládét összetördeljük, mikrohullámú sütőben alacsony teljesítményen lassan, egyszer-kétszer átkeverve felolvasztjuk. Kiskanállal eloszlatjuk a kekszek tetején..