Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 közepes cékla, 2 közepes krumpli, 1 cs újhagyma zöldjével együtt, vagy 1 lilahagyma, 2 sárgarépa, 2-3 sós vagy kovászos uborka, 1 kis doboz zöldborsó konzerv, kb. 3 ek olívaolaj, só, bors
Elkészítés A céklát héjastól, a krumplit héjastól, és a tisztított répát külön edényekben, sós vízben megfőzzük. Ha kissé kihűltek, egyforma kis kockákra vágjuk (héj nélkül). Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a felkockázott uborkát, a borsót, és épp csak annyi olívaolajat teszünk hozzá, hogy ne legyen száraz. Sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd lefedve 1 napra hűtőbe tesszük; ezalatt összeérnek az ízei. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét egy kevés zöldhagymával vagy borsóval.
Tipp A céklát főzhetjük kuktában is, így sokkal gyorsabban elkészülünk. Ez a saláta köretként és önmagában is remekül megállja a helyét.