Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 tepsihez
15 db lasagne-lap
A zöldségraguhoz
1 db padlizsán
20 dkg gomba
1 db cukkini
1 db sárgarépa
2 fej vöröshagyma
2-3 ek olaj
2 kk toszkán fűszerkeverék és só
A besamelmártáshoz
3 dl tej,
1 ek liszt,
10 dkg vaj
só, bors, szerecsendió,
5 dkg reszelt sajt
A tetejére még kb. 2 dkg reszelt sajt
Elkészítés A zöldségraguhoz először a padlizsánokat meghámozzuk, felszeleteljük, felkockázzuk és besózzuk. Állni hagyjuk, hogy keserű levét kiengedje. Ezután leitatjuk, és egy serpenyőben olívaolajon a felkockázott hagymákat üvegesre pároljuk, együtt pirítjuk a padlizsánnal, majd hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, sárgarépát, a feldarabolt gombát is, majd fedő alatt puhára pároljuk. Toszkán fűszerkeverékkel fűszerezzük és ízlés szerint sózzuk..
A besamelmártáshoz a vajat és a tejet egy lábasban melegíteni kezdjük és belekeverünk 1 púpozott ek lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve eldolgozunk benne 5 dkg reszelt sajtot, felhasználásig félretesszük.
Összeállítás Egy hőálló tepsit kiolajozunk, kevés zöldségragut terítünk rá, erre fektetjük az első sor lasagne-tésztát. Erre besamelmártást terítünk, erre következik egy újabb sor tészta, bőségesen megrakjuk raguval és így folytatjuk a rétegzést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére besamelmártás kerül, rászórjuk a a maradék reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Tipp Kockákra vágva, forrón fogyasztjuk.