Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 kisebb üveghez 1 kg őszibarack, 1,5 dl 100%-os narancslé, 30-35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs dzsemfix
Elkészítés A barackot megmossuk, héját és magját eltávolítjuk. Kisebb darabokra vágjuk. A narancslével és a vaníliás cukorral és a 2 ek cukorral elkevert dzsemfixszel együtt nagyobb főzőedénybe tesszük. Az egészet gyorsan felforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és állandóan kevergetve ismét forrásig melegítjük. Kb. 3 percen át, kevergetve forraljuk, közben a habot leszedjük róla. Száraz, tiszta csavaros üvegekbe adagoljuk és az üvegeket 5 percre fejjel lefelé fordítjuk.