Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vaníliás-narancsos őszibaracklekvár
2013.07.11

oszilekvar.jpg

Hozzávalók 3 kisebb üveghez 1 kg őszibarack, 1,5 dl 100%-os narancslé, 30-35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs dzsemfix

Elkészítés A barackot megmossuk, héját és magját eltávolítjuk. Kisebb darabokra vágjuk. A narancslével és a vaníliás cukorral és a 2 ek cukorral elkevert dzsemfixszel együtt nagyobb főzőedénybe tesszük. Az egészet gyorsan felforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és állandóan kevergetve ismét forrásig melegítjük. Kb. 3 percen át, kevergetve forraljuk, közben a habot leszedjük róla. Száraz, tiszta csavaros üvegekbe adagoljuk és az üvegeket 5 percre fejjel lefelé fordítjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.