Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A vaníliás krémhez
3 dl tejszín
1 dl tej
1 dl cukrászhab
1 evőkanál kristálycukor
3 csomag vaníliás cukor
10 gr zselatinpor (1 evőkanál)
A csokikrémhez
25 dkg étcsokoládé
1 dl főzőtejszín
1/2 dl tej
2-3 dkg vaj
2 evőkanál rum
szeder
ribizli
áfonya
Elkészítés
A tejből, tejszínből és a cukrászhabból, a cukorból és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk, végül a zselatinnal elkeverjük. A kész krémet a ribizlivel együtt rummal simított formákba öntjük, és több órára behűtjük.
Megfőzzük a csokoládékrémet. Az étcsokoládét széttördeljük, felolvasztjuk, a tejszínnel, a tejjel és a vajjal krémet készítünk, rummal ízesítjük.
Néhány óra múlva (vagy másnap) a desszertet a formából kiütjük, tányérra helyezzük. A vaníliás desszertet meleg csokoládékrémmel leöntjük, a hűtött szeder- és áfonyaszemeket mellé dobáljuk. Azonnal kínáljuk.