Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál narancslé
csipet só
1 kávéskanál sütőpor
2 tábla fehércsokoládé
50 g vaj
2 evőkanál tej
5 evőkanál darált dió
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló por
A díszítéshez aszalt vörös áfonya, dió, fekete szórócukor
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a narancslével és a cukorral majdnem fehér krémmé keverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojáshabot. Kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és úgy 30 perc alatt készre sütjük a piskótát. A sütőben hagyjuk kihűlni, így nem esik össze. Három lapba vágjuk.
A csokoládét, a vajat és a tejet vízgőz felett felolvasztjuk, beleszórjuk a diót, majd kihűtjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a csokis-diós keveréket. Ezzel töltjük meg a piskótát, és kívülről is ezzel vonjuk be.
Végül áfonyával, dióval, szórócukorral díszítjük.
Levin mondja Unokaöcsémnek készült ez a narancsos piskóta, diós fehércsoki-krémmel töltve. Ördögien rafinált és angyalian édes... pont, mint az ünnepelt!