Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



V'Adam, azaz diós-fehér csokis torta Levintől
2016.03.10

fehercsokis-dios-torta.jpg

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál narancslé
csipet só
1 kávéskanál sütőpor

2 tábla fehércsokoládé
50 g vaj
2 evőkanál tej
5 evőkanál darált dió
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló por

A díszítéshez aszalt vörös áfonya, dió, fekete szórócukor

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a narancslével és a cukorral majdnem fehér krémmé keverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojáshabot. Kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és úgy 30 perc alatt készre sütjük a piskótát. A sütőben hagyjuk kihűlni, így nem esik össze. Három lapba vágjuk.

A csokoládét, a vajat és a tejet vízgőz felett felolvasztjuk, beleszórjuk a diót, majd kihűtjük.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a csokis-diós keveréket. Ezzel töltjük meg a piskótát, és kívülről is ezzel vonjuk be.

Végül áfonyával, dióval, szórócukorral díszítjük.

Levin mondja Unokaöcsémnek készült ez a narancsos piskóta, diós fehércsoki-krémmel töltve. Ördögien rafinált és angyalian édes... pont, mint az ünnepelt!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.