Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 kg új-zélandi zöldkagyló, 1 fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 1 lime, só, 1 ek fehérbor, chilipehely
Elkészítés A fagyasztott kagylót szobahőmérsékleten felengedjük. Folyóvíz alatt megmossuk és a kagylóhúst óvatosan kiemeljük a héjából. A héjat félretesszük.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és beletesszük a reszelt vöröshagymát és egy nagyon rövid ideig dinszteljük. Ha valaki nem bírja a vöröshagymát, akkor el is hagyható. Ezután beletesszük a zöldkagyló húsát, rátesszük a petrezselymet, a fokhagymát és viszonylag nagyobb lángon mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.
A kagylóhéjakat egymás mellé fektetve elhelyezzük egy tálon és a megsütött kagylóhúsokat egyesével visszatesszük a héjukba.
A hagymás, fokhagymás, petrezselymes vajat egy nagyon pici sóval ízesítjük és tetszés szerint 1 evőkanálnyi fehérborral "összerottyantjuk". (A fehérbor akár el is hagyható.) Ezt a szaftot kanállal a kagyló tetejére halmozzuk és lime-lével meglocsoljuk.
Tetszés szerint chilipelyhet szórhatunk a tetejére.
Kisokos Az új-zélandi zöldkagyló amellett, hogy egészséges, a világ legfinomabb kagylója. Nagy bevásárlóközpontokban fagyasztva nálunk is kapható.