Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darabhoz 2 db tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz (ásványvíz), késhegynyi só és cukor, 2 ek olaj + a sütéshez 1 dl olaj. A töltelékhez 25 dkg tehéntúró, 2-3 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja A vaníliaszószhoz 1 cs vaníliás pudingpor, 0,5 l tej, 3 ek cukor A csokimártáshoz 2 ek kakaópor, 2 ek cukor, 1 dl tej, 1 dkg vaj
Elkészítés A túrós töltelékhez valókat összekeverjük és félretesszük. A vaníliás pudinport a zacskón leírtak szerint elkészítjük, ha picit több tejjel készítjük, hígabb lesz és jobban önthető.
A tészta alapanyagait mély tálban jól összekeverjük (tejszín állagú legyen), majd fél órát pihentetjük. Utána szükség esetén szódával vagy tejjel hígítjuk.
A csokimártáshoz a kakaóport összekeverjük a cukorral és felengedjük a tejjel. Egy lábosba téve felmelegítjük és sűrűre főzzük. A végén beletesszük a vajat és egységes masszává főzzük.
Sütés Ajánlott teflonserpenyőben sütni, mert kevesebb olaj kell hozzá (főként, hogy a tésztába már kevertünk olajat). Felorrósítjuk a serpenyőt, pici olajjal megkenjük, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a sütő felületén. Ha az alsó fele megsült, széles lapáttal megfordítjuk és készre sütjük. Ha elkészült, lapostányérra csúsztatjuk és folytatjuk a műveletet, amíg a tészta el nem fogy. A palacsintákat egymásra rakjuk, majd egyenként megkenjük a töltelékkel és félbehajtjuk, majd ismét félbe.
A túróval töltött palacsintákat kettesével tányérokra tesszük és a sűrű vaníliaszósszal leöntjük, majd a tetejüket csokimártással locosljuk meg. Melegen tálaljuk.