Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
50 dkg liszt
2 tojás
csipetnyi só
A töltelékhez
30 dkg tehéntúró
2 tojás
só
apróra vágott zöldfűszer, pl. kapor (kihagyható)
Továbbá
2 tojásfehérje
só
5 dkg zsír vagy olaj
A tálaláshoz
tejföl
Elkészítés
A túrót krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk. Adhatunk hozzá zöldfűszert (pl. kaprot).
A lisztből és tojásból, kis só hozzáadásával tésztát gyúrunk és lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Az egyik felére pici halmokat rakunk a túróból, egymástól 5 cm-es távolságra, majd a túróhalmok közötti részeket tojásfehérjével megkenjük.
Az egészre ráhajtjuk a tészta másik felét, és a halmok körüli részeket jól lenyomkodjuk. A tésztát a derelyemetszővel egyforma négyzetekre vágjuk úgy, hogy mindegyik négyzet közepén túró legyen.
Forró, sós vízben, közepes hőfokon főzzük készre, forró olajra szedjük és abban átforgatjuk. Tejföllel tálaljuk.
Tipp Kockára vágott, kisütött bacon zsírjára is szedhetjük, így még finomabb lesz. Megszórhatjuk zöldfűszerrel.