Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A piskótához: 6 db tojás, 24 dkg cukor, 21 dkg liszt, 15 dkg margarin, pici só, késhegynyi sütőpor A krémhez: 30 dkg áttört túró, 1 cs vaníliás pudingporból készült puding, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 db mandarin
Elkészítés A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy nagy tálban pici sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Amikor fényes és kemény a hab, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Óvatosan keverjük, ne törjük össze a habot. Ezután hozzászitáljuk a lisztet a sütőporral és simára keverjük. A margarint felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és óvatosan a tésztába csurgatjuk, majd elkeverjük.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és -lisztezünk (vagy kibéleljük sütőpapírral), beleöntjük a masszát és elegyengetjük. Hideg sütőbe tesszük és kb. 170 fokon, 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba: szúrjunk bele hústűt, és ha nem ragad rá a tészta, kész).
Hagyjuk kihűlni, vágjuk három részre, és a következő krémmel töltsük meg.
A krémhez a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot alaposan összedolgozzuk az előzetesen elkészített pudinggal. Apróra vágjuk a mandarinok belsejét és óvatosan a krémbe keverjük. Ezzel a krémmel megkenjük a tortalapokat.
Tipp A tortaszeleteket tejszínhabbal és pikáns gyümölcsökkel díszítve kínálhatjuk.