Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 dkg tehéntúró, 30 dkg reszelt alma, 4 tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg margarin, 5 dkg dió, 15 dkg mazsola, 6 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja, vaj és morzsa a sütőformába
Elkészítés A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, elkeverjük az almával. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat habosra keverjük a cukorral és az olvasztott, langyos margarinnal, majd hozzáadjuk a túrós keverékhez. A diót műanyag fóliával letakarva, klopfolóval durvára törjük, hozzáadjuk a masszához. Ezután az egészbe belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát, a darát és a citromhéjat, végül hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A tésztát vajjal kikent, morzsával behintett (vagy sütőpapírral bélelt) torta, kuglóf- vagy muffinformába kanalazzuk. A leírt adag 12 muffin méretű süteményhez elegendő. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. fél óra alatt készül el.
Tipp Kínáljunk hozzá vaníliamártást vagy gyümölcsragut.