Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Túrófelfújt
2012.10.30

turfel-copy.jpgHozzávalók  30 dkg tehéntúró, 30 dkg reszelt alma, 4 tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg margarin, 5 dkg dió, 15 dkg mazsola, 6 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja, vaj és morzsa a sütőformába

Elkészítés A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, elkeverjük az almával. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat habosra keverjük a cukorral és az olvasztott, langyos margarinnal, majd hozzáadjuk a túrós keverékhez. A diót műanyag fóliával letakarva, klopfolóval durvára törjük, hozzáadjuk a masszához. Ezután az egészbe belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát, a darát és a citromhéjat, végül hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

A tésztát vajjal kikent, morzsával behintett (vagy sütőpapírral bélelt) torta, kuglóf- vagy muffinformába kanalazzuk. A leírt adag 12 muffin méretű süteményhez elegendő. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. fél óra alatt készül el.

Tipp Kínáljunk hozzá vaníliamártást vagy gyümölcsragut.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.