Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
250 g tehéntúró
250 g liszt (nálam a fele sima, fele félfogós)
3 tojás
175 g tejföl
4 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
porcukor
lekvár
Elkészítés
Keverjük össze hozzávalókat. Forrósítsuk fel az olajat és két teáskanál segítségével szaggassuk bele a fánkokat. Vegyük kisebbre a lángot, és lassan süssük át mindkét oldalukat. (Ha nagy lángon sütjük, kívül pikk-pakk megpirul, belül viszont nyers, folyós marad.)
A kész fánkokról itassuk le a felesleges zsiradékot, hintsük meg porcukorral és azon melegében, lekvárral kínáljuk.
Levin mondja Se nem szalagos, se nem amerikai, mégis isteni. Ja, és a legfőbb szempont: egyáltalán nem marad olajos!