Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
80 dkg pacal (lehet mirelit)
2 db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 db szárzeller
6 ek olívaolaj
2 doboz paradicsompüré
só, bors
10 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés A felcsíkozott pacalt sós vízben puhára főzzük. Míg a pacal fő, az olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát és szárzellert, és közepes hőfokon kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Ekkor belekeverjük az előfőzött pacalt és további húsz percig gyakran megkeverve továbbfőzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, az edényt lefedjük és alacsony, vagy közepes hőfokon további harminc percig főzzük. Fontos, hogy a pacal nagyon puhára főljön, tehát ne csak az itt megadott időtartamokat vegyük figyelembe, hanem a pacal puhasága a döntő.
Tálalás előtt belekeverjük a parmezán sajtot, kicsit állni hagyjuk és friss, ropogós péksüteménnyel együtt kínáljuk, de adhatunk mellé sós vízben főtt burgonyát is.
Tipp A felszolgált firenzei pacalt még megszórhatjuk parmezánnal a tányéron is.