Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Trippa Fiorentina, firenzei pacal Komától
2015.10.29

image.jpg

Hozzávalók 4 főre

80 dkg pacal (lehet mirelit)

2 db sárgarépa

1 nagy fej vöröshagyma

2 db szárzeller

6 ek olívaolaj

2 doboz paradicsompüré

só, bors

10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés  A felcsíkozott pacalt sós vízben puhára főzzük. Míg a pacal fő, az olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát és szárzellert, és közepes hőfokon kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Ekkor belekeverjük az előfőzött pacalt és további húsz percig gyakran megkeverve továbbfőzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, az edényt lefedjük és alacsony, vagy közepes hőfokon további harminc percig főzzük. Fontos, hogy a pacal nagyon puhára főljön, tehát ne csak az itt megadott időtartamokat vegyük figyelembe, hanem a pacal puhasága a döntő.

Tálalás előtt belekeverjük a parmezán sajtot, kicsit állni hagyjuk és friss, ropogós péksüteménnyel együtt kínáljuk, de adhatunk mellé sós vízben főtt burgonyát is.

Tipp A felszolgált firenzei pacalt még megszórhatjuk parmezánnal a tányéron is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.