Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 45 dkg liszt, 2 tojás, só, olaj, kb. 3 dl víz, pirospaprika, leveles spenót
Elkészítés Egy fazékban vizet forralunk, kissé megsózzuk. A lisztet összekeverjük 2 csipet sóval és hozzáadjuk a tojást, valamint a vizet. Jól összedolgozzuk a tésztát. Ezután a nyers galuskát háromfelé osztjuk. Az egyik részét pirospaprikával színezzük, egy másik részét leforrázott és apróra vágott spenótlevéllel (de ha nincs, akkor használhatunk akár zöldpetrezselymet is). A három rész tésztát külön-külön kiszaggatjuk és kb. egy percig főzzük. Leszűrjük, leöblítjük, hogy ne ragadjon, és tetszés szerint egy kis olajat adunk hozzá.
Tipp Tálalhatjuk köretként, de 2-3 tojást ráütve tojásos nokedliként is fogyaszthatjuk.