Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tricolor nokedli, Katitól
2012.05.03

tricolor-nokedli.jpg Hozzávalók 4 személyre 45 dkg liszt, 2 tojás, só, olaj, kb. 3 dl víz, pirospaprika, leveles spenót

Elkészítés Egy fazékban vizet forralunk, kissé megsózzuk. A lisztet összekeverjük 2 csipet sóval és hozzáadjuk a tojást, valamint a vizet. Jól összedolgozzuk a tésztát. Ezután a nyers galuskát háromfelé osztjuk. Az egyik részét pirospaprikával színezzük, egy másik részét leforrázott és apróra vágott spenótlevéllel (de ha nincs, akkor használhatunk akár zöldpetrezselymet is). A három rész tésztát külön-külön kiszaggatjuk és kb. egy percig főzzük. Leszűrjük, leöblítjük, hogy ne ragadjon, és tetszés szerint egy kis olajat adunk hozzá.

Tipp Tálalhatjuk köretként, de 2-3 tojást ráütve tojásos nokedliként is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.