Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db kész tortillalap, a raguhoz 50 dkg pulykamell, 1-1 db piros, zöld és sárga kaliforniai paprika, 1 kk kakukkfű, 1 csapott kk só, 1 ek mustár, 2 ek olaj, 3-4 gerezd fokhagyma, az összeállításhoz madársaláta, paradicsom, chiliszósz és majonéz ízlés szerint
Elkészítés A pulykamellet felcsíkozzuk kb. 3-4 cm hosszúságú, lehetőleg nagyon keskeny csíkokra, fűszerezzük a sóval, mustárral, kakukkfűvel és fokhagymával, majd lehetőség szerint néhány órán át ebben a pácban hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és fehéredésig pirítjuk rajta az előre pácolt pulykacsíkokat, lefedjük, és fél óra alatt puhára pároljuk. Ezalatt felcsíkozzuk a paprikákat is és hozzákeverjük a már majdnem kész húshoz. Fedő alatt 5 percig pároljuk, majd pedig fedő nélkül összesütjük, de a paprikacsíkok ne legyenek túl puhák, inkább maradjanak ropogósak.
Összeállítás A tortillalapokat mikrosütőben, vagy száraz serpenyőben egy kicsit átmelegítjük, vékonyan megkenjük majonézzel. Az egyik felükre halmozunk a madársalátából és kanalazunk rá a pulykaraguból is. Tegyünk a ragu mellé néhány cikk vékonyra vágott paradicsomot és a végén locsoljuk meg a chiliszósszal. Óvatosan tekerjük fel, az egyik végét fogjuk át szalvétával, hogy könnyebben kézben tarthassuk és ne csöpögjön le a szósz.
Tipp Amennyiben a tortillalapokat is magunk szeretnénk elkészíteni, ajánljuk teljes kiőrlésű lisztből készült lepénykenyér receptünket.