Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Töltött szűztekercs, Zoli konyhájából
2016.04.25

toltott-szuztekercs-zoli-konyhajabol.jpg

Hozzávalók 4 főre

60 dkg szűzpecsenye

bors
bacon szalonna
mangalicazsír (de lehet olaj is)

A töltelékhez
2 db zsömle
2 dl tej
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
1 -2 gerezd fokhagyma
2 tojás
10 dkg gomba

majoránna
mangalicazsír (olaj is megfelel)

A körítéshez
60 dkg újkrumpli
1 csokor petrezselyem

5 dkg vaj

Elkészítés

A szűzpecsenyéből 4-5 cm vastagra vágott szeleteket kíméletesen nagyon vékonyra kiverjük, megszórjuk sóval és borssal, majd fél órán át állni hagyjuk.

A töltelékhez a zsömléket a tejben megáztatjuk. A gombát meghámozzuk, apróra vágjuk. A megtisztított és finomra vágott hagymát a zsiradékban üvegesre pároljuk, a hagymás zsiradékban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, és kevergetve pároljuk. Amikor a gomba megpuhult, a hagymás gombát és az elhabart tojásokat a jól kinyomkodott zsömlékhez keverjük, majoránnával fűszerezzük. Ha az állaga túl puha, egy kevés zsemlemorzsával sűríthetjük.

A  kész tölteléket adagonként a szűzérmékre halmozzuk, a hússzeleteket feltekerjük. A szűztekercseket forró zsiradékon megkapatjuk, majd a tekercseket egyenként bacon szalonnába burkoljuk, hústűvel rögzítjük. A húst (és az esetleg megmaradt töltelékhalmot) zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, majd a tepsit 200 fokos sütőbe toljuk. A hústekercseket letakarás nélkül kb. 15 percen át sütjük.

A megmosott petrezselymet apróra vágjuk, megsózzuk, félretesszük. A megtisztított és félbevágott krumplikat vajban megpároljuk, és amikor a krumpli megpuhult, hozzákeverjük a sós petrezselymet, néhányszor megforgatjuk, hogy kissé megpiruljon.

Tipp Ne felejtsünk el savanyúságot kínálni a szűzérmék mellé, talán friss uborkasalátával a legfinomabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.