Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Töltött szűzérmék, Zoli konyhájából
2016.04.20

toltott-szuzerme.jpg

Hozzávalók 4 főre

kb. 60 dkg szűzérme (lehet több is!)
flekken fűszerkeverék
disznózsír (olajat is lehet használni...)

A töltelékhez
2 db zsömle
2 dl tej
2 db tojás
1 fej vöröshagyma

bors
2 csokor petrezselyem

A körítéshez
1/2 kg újkrumpli
rozmaring

Elkészítés

A szűzpecsenyét az oldalán felvágjuk, és lapos, vékony lappá verjük, ügyelve, hogy ne szakadjon el. A flekken fűszerkeverékkel mindkét oldalát beszórjuk, állni hagyjuk kb. fél órán át.

A töltelékhez a két zsömlét a tejbe beáztatjuk. Amikor a zsömlék megszívták magukat, jól kinyomjuk belőlük a tejet. A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékban üvegesre pároljuk, majd a  szintén apróra vágott petrezselymet a hagymához adjuk, az egészet az elhabart tojásokkal együtt a zsömlés masszához keverjük, és jól összedolgozzuk. (Ha túl lágynak ítéljük a masszát, az állagát zsemlemorzsa hozzáadásával javíthatjuk.)

A kész töltelék fele részét egyenletesen a húsra halmozzuk, feltekerjük, és hústűvel több helyen megtűzzük, egy nagyobb lábosban forróra hevített zsiradékban a hústekercset körben megkapatjuk.

A töltött hústekercset egy nagyobb, zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, mellé halmozzuk a visszamaradt töltelék masszát.

Az újkrumpli héját ledörzsöljük, a krumplikat hosszában megfelezzük, megsózzuk, rozmaringgal meghintjük, és a tepsibe a hús és a töltelék mellé dobáljuk, egy kevés fehér bort aláöntünk.

A tepsit fóliával lefedve 220 fokos sütőbe toljuk, és az egészet kb. fél órán át pároljuk. Ha megpuhult a hús, a fóliát levesszük, és a tepsi tartalmát pirosra sütjük.

Tipp Savanyúsággal kínáljuk. A töltött hús hidegen is finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.