Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 db egyforma, középméretű paradicsom, 2 ek cukor, 1 dl olívaolaj, fél csésze rizs, fél csésze mazsola, 1 fej vöröshagyma, 2 ek lapmandula vagy fenyőmag, só, bors, 1-2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk és félretesszük, belsejüket kivájjuk és cukorral kissé meghintjük. Az apróra vágott hagymát 2 ek olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megmosott rizst, a paradicsomok kivájt belsejét, a mazsolát és a mandulát (vagy fenyőmagot). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, olykor egy kevés vizet adunk hozzá. A legvégén hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Akkor jó, ha besűrűsödött, így könnyen megtölthetjük vele a kivájt paradicsomokat.
A töltött paradicsomokat tűzálló tálba helyezzük, rájuk tesszük a levágott tetejüket, mindet meglocsoljuk olajjal, és takarékon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Tipp Remek előétel vagy könnyű vacsora. Ha még maradt töltelék, mellé adhatjuk, vagy másnap köretként kínálhatjuk.