Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db kaliforniai paprika
2 csésze rizs
20 dkg spenótlevél, mirelit
2 dkg vaj
5 dkg parmezán reszelve
1 db tojás
1 dl tejszín
só, bors, zúzott fokhagyma
olaj a sütéshez
Elkészítés A rizst egy nagyobb serpenyőben vajon és kevés olajon kissé megpirítjuk, felöntjük 4 csésze forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és belekeverjük a spenótleveleket. Közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük. Belekeverjük a tejszínt és amikor kicsit kihűlt, beledolgozzuk a felver tojást és a reszelt sajt felét is.
A kaliforniai paprikákat hosszában félbevágjuk, csumájukat, magházukat eltávolítjuk, megsózzuk a belsejüket és egy kivajazott hőálló tálba rendezzük, kevés olajjal meglocsoljuk. A sütőt 200 fokra állítjuk, és a paprikákat 10 percig elősütjük, hogy kicsit megfonnyadjanak. Kivesszük, a tepsit a sütőből és megtöltjük a paprikákat az elkészített spenótos rizzsel. A tetejükre parmezánt szórunk, és kb. 20 perc alatt piros ropogósra sütjük.
Tipp Grillezett zöldségekkel, sült burgonyával körítve fogyasztjuk. Forrón és langyosan is finom.