Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tökfőzelék citromos olívaolajjal
2015.11.28

tokfozelek-citromos-olivaolajjal-0041.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1 kg mélyhűtött tök, kaporral

1 fej vöröshagyma

1 kis pohár tejföl

4 gerezd fokhagyma

só, bors,

1 leveskocka

2 ek liszt

2 ek citromos olívaolaj (nagy bevásárlóközpontokban kapható)

Friss kapor, ízlés szerint a tálaláshoz

Elkészítés A vöröshagymát felkockázzuk, egy nagyobb lábosba tesszük és 3 dl vízben feltesszük főni. Néhány perc múlva hozzáadjuk a mélyhűtött, kissé felolvadt tököt, a kaprot, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A lisztet egy tálkában összedolgozzuk a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük és a forrásban lévő főzelékhez adjuk. Jól összekeverjük, közepes hőfokon főzzük, amíg besűrűsödik. Végül belekeverjük a zúzott fokhagymát is, egy percig összefőzzük, azonnal tálaljuk.

A tányérokba kiszedve meglocsoljuk citromos olívaolajjal, ízlés szerint szórhatunk rá még frissen aprított kaprot is.

Tipp Ennek a tökfőzeléknek a citromos olívaolaj adja meg a különleges ízt, ne cseréljük le másra!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.