Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 kg mélyhűtött tök, kaporral
1 fej vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma
só, bors,
1 leveskocka
2 ek liszt
2 ek citromos olívaolaj (nagy bevásárlóközpontokban kapható)
Friss kapor, ízlés szerint a tálaláshoz
Elkészítés A vöröshagymát felkockázzuk, egy nagyobb lábosba tesszük és 3 dl vízben feltesszük főni. Néhány perc múlva hozzáadjuk a mélyhűtött, kissé felolvadt tököt, a kaprot, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A lisztet egy tálkában összedolgozzuk a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük és a forrásban lévő főzelékhez adjuk. Jól összekeverjük, közepes hőfokon főzzük, amíg besűrűsödik. Végül belekeverjük a zúzott fokhagymát is, egy percig összefőzzük, azonnal tálaljuk.
A tányérokba kiszedve meglocsoljuk citromos olívaolajjal, ízlés szerint szórhatunk rá még frissen aprított kaprot is.
Tipp Ennek a tökfőzeléknek a citromos olívaolaj adja meg a különleges ízt, ne cseréljük le másra!