Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tiramisu magyar módra, Dobi konyhájából
2014.07.15

 img_3602.jpg

Hozzávalók 4 személyre 50 dkg mascarpone, 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 csapott kk őrölt fahéj, 1 púpozott ek natúr kakaópor, 3-4 ek ribizlidzsem (vagy más, nem túl édes ízű dzsem), 10-15 dkg ribizli, 10-15 dkg málna, 30-35 dkg babapiskóta, 2 dl feketekávé, 12 dl amaretto likőr

Elkészítés A tojások sárgáját a porcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a fahéjat, majd a mascarponéval együtt habosra keverjük a krémet.

A feketekávéba öntjük a likőrt, és az így ízesített, meleg kávéba mártott babapiskótákat egy mély tálban rétegezve, szorosan egymás mellé fektetjük. Félbetört, kávéban áztatott piskótákkal beborítjuk az edény falát, ezután a krém egyharmadát a piskótákra kenjük, a dzsemet egyenletesen elterítjük rajta, majd rászórjuk a szárától megtisztított, megmosott és szárazra leitatott ribizlit.

Ezután újabb réteg kávéba merített babapiskóta következik, amelyre a krém második harmadát rákenjük, majd az egyenletesen elterített krémre rászitáljuk a kakaóport.

Végül az utolsó réteg babapiskótára a krém maradék, harmadik harmadát is ráterítjük és a krém tetején a málnaszemeket ügyesen elosztjuk.

A desszertet lefedve hűtőbe helyezzük, 6-8 óán át, vagy a következő napig pihentetjük, és csak ezután tálaljuk.

Tipp Ügyeljünk rá, hogy a piskótákat gyorsan forgassuk meg a kávéban, nehogy elázzanak. A kész desszert mellé tejszínhabot is kínálhatunk, vagy az egyes szeleteket tejszínhabbal díszíthetjük.

Vigyázat, nagyon finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.