Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 0,5 kg száraz tészta (orsó), 2 db padlizsán, 2 db zöldpaprika, 2 db sárgarépa, 1 db hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagyma, 3 dl főzőtejszín, 5-10 dkg reszelt sajt, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, bors, olaj
Elkészítés A padlizsánt meghámozzuk, feldaraboljuk és besózzuk. Fél órán át állni hagyjuk, majd kissé kinyomkodjuk. A hagymát felkockázzuk, a sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk (magja nélkül). Egy nagy serpenyőben 3 ek olajat hevítünk, a répát, hagymát, paprikát kevés sóval megpároljuk. A kinyomkodott padlizsánt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzákeverjük a feldarabolt újhagymákat, kissé átpirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is belekeverjük. A tejszínnel felengedjük, melegen tartjuk.
Míg a padlizsánragu párolódik, megfőzzük a tésztát, leszűrjük és összekeverjük a raguval. A tésztasaláta tetejére frissen aprított petrezselyemzöldet és reszelt sajtot szórunk. Langyosan tálaljuk.