Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tészta spenóttal és sárgarépával
2014.11.21

teszta-spenottal-es-reszelt-sargarepaval-001.jpg

Hozzávalók 4 főre 1 csomag (kb. 40 dkg) orsótészta, 0,5 kg mirelit leveles spenót, 1 fej fokhagyma, 1 kk só, 1 mk őrölt bors, 2 ek olaj, 4 dl tejszín, 10 dkg reszelt parmezán, 1 db sárgarépa

Elkészítés A tésztát lobogó, forró, sós vízben megfőzzük, de ne legyen túl puha. Leszűrjük, hideg víz alá tartjuk, és félretesszük.

Egy nagyobb lábosban olajat hevítünk, a kissé felengedett leveles spenótot megpároljuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel összefőzzük, végül belekeverjük a parmezánt és a zúzott fokhagymát. A spenótkrémbe keverjük a tésztát, mély tányérokba szedve tálaljuk és finomra reszelt sárgarépával díszítjük.

Tipp Ízlés szerint még sajttal is megszórhatjuk. Melegen fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.