Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 csomag (kb. 40 dkg) orsótészta, 0,5 kg mirelit leveles spenót, 1 fej fokhagyma, 1 kk só, 1 mk őrölt bors, 2 ek olaj, 4 dl tejszín, 10 dkg reszelt parmezán, 1 db sárgarépa
Elkészítés A tésztát lobogó, forró, sós vízben megfőzzük, de ne legyen túl puha. Leszűrjük, hideg víz alá tartjuk, és félretesszük.
Egy nagyobb lábosban olajat hevítünk, a kissé felengedett leveles spenótot megpároljuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel összefőzzük, végül belekeverjük a parmezánt és a zúzott fokhagymát. A spenótkrémbe keverjük a tésztát, mély tányérokba szedve tálaljuk és finomra reszelt sárgarépával díszítjük.
Tipp Ízlés szerint még sajttal is megszórhatjuk. Melegen fogyasztjuk.