Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús, 1 csomag tészta, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, só, bors ízlés szerint
A mártáshoz 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db piros színű paprika, 1 db kisebb sárgarépa, 1/4 zellergumó, 3 ek olaj, 1 kis paradicsompüré konzerv, 2-3 dl húsleves (kockából is megfelel), 1/2 doboz darabolt konzerv ananász, ízlés szerint ketchup, 1-2 kávéskanál ecet, só és cukor
Elkészítés A hagymát felkockázzuk, egy nagy serpenyőben üvegesre pirítjuk az olajon, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lefedve puhára pároljuk.
Közben forró, sós vízben kifőzzük a tésztát.
A mártáshoz az apróra vágott hagymát egy lábasban kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a nagyon vékonyra vágott, felaprított sárgarépát, paprikát és zellert, a zúzott fokhagymát. Pár percig kevergetve pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét, felöntjük 2-3 dl húslevessel (kockából is megfelel), hozzáadjuk a darabolt ananászt, ízlés szerint sózzuk. Végül cukorral, ketchuppal, ecettel ízesítjük, és mégegyszer „összerottyantjuk”.
Ezután ráöntjük a mártást a kész húsra és az egészet kissé együtt pároljuk, átforgatjuk. Végül a tésztát leszűrjük, és a serpenyőben összekeverjük a mártásos hússal. Forrón tálaljuk, metélőhagymaszárakkal díszítve tálaljuk.
Tipp Tehetünk a szószba ízlés szerint egy kevés gyömbért és szójaszószt is. Ha kevesebb az időnk, az ételt 1 üveg szupermarketben kapható, kész édes-savanyú mártással is elkészíthetjük.