Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tepsis csirkecomb, Dobitól
2017.04.10

img_3923.jpg

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg kicsontozott csirkecomb
2 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
majoránna

    a tepsis körethez
50 dkg krumpli
2 db lilahagyma
20 dkg paradicsom
25 dkg gomba
1/2 zöld kaliforniai paprika

    az öntethez:
5 evőkanál kakukkfüves olívaolaj
3 evőkanál balzsamecet
4 gerezd fokhagyma
provence-i fűszerkeverék


Elkészítés A sütés előtti estén a csirkecombokat a megmossuk, leitatjuk, és az áttört fokhagymával ízesített tejbe helyezzük, jól záródó dobozban a hűtőben állni hagyjuk. A sütés előtt a húst a tejből kiemeljük, megsózzuk, majoránnával megszórjuk, letakarva pihentetjük. 20 perc elteltével a combokat erős tűzön megkapatjuk, majd félretesszük.
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára, a hagymát, a gombát és a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk.
Az öntetet az olajból, balzsamecetből, összezúzott fokhagymából elkészítjük, a fűszerkeverékkel ízesítjük.
Egy nagy tepsibe helyezzük a hússzeleteket, köréjük dobáljuk a zöldségeket, sózzuk, meghintjük az öntettel, majd alufóliával lefedve 200 fokon 45 percig pároljuk. Ha megpuhult a hús és a köret is, fólia nélkül tovább sütjük, amíg kissé megpirul.

Tipp: Azonnal fogyasztjuk, savanyúsággal  kínáljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.