Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tepsis burgonyagombócok, paradicsomszósszal
2016.06.11

tepsis-krumpligomboc-paradicsomszosszal.jpg

Hozzávalók 4 főre

1 kg héjában főtt burgonya

10 dkg reszelt sajt

2 db egész tojás

1 csokor friss petrezselyemzöld

néhány levél friss lestyán (vagy 1 kk szárított)

1 kk őrölt köménymag

2-3 dkg puha vaj

kevés olaj

Elkészítés A héjában megfőzött burgonyákat meghámozzuk, még melegen összetörjük, pépesítjük.Hozzáadjuk a két tojást, a reszelt sajtot, a felaprított zöld fűszereket és az őrölt köményt, sózzuk és összedolgozzuk a puha vajjal. Közepes méretű gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük olajjal, és forró sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

Amíg a gombócok sülnek, elkészítjük a paradicsomszószt.

Hozzávalók

2 doboz ( 1 liter) paradicsomkonzerv

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 kk majoránna

1 kk vágott zöldpetrezselyem

2-3 ek cukor, ízlés szerint

1-2 ek olívaolaj

só, bors

Elkészítés Az olajat serpenyőben felhevítjük, a felkockázott hagymát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük a fokhagymával, majoránnával, petrezselyemmel és hozzáadjuk a cukrot is és összeforraljuk.

Tipp Megszórhatjuk friss, felaprított zeller zöldjével is.

Tálaláskor a paradicsomszószt a tányérok közepére kanalazzuk, és beleültetünk 2-2 burgonyagombócot. Forrón fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.