Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
1 kg héjában főtt burgonya
10 dkg reszelt sajt
2 db egész tojás
1 csokor friss petrezselyemzöld
néhány levél friss lestyán (vagy 1 kk szárított)
1 kk őrölt köménymag
só
2-3 dkg puha vaj
kevés olaj
Elkészítés A héjában megfőzött burgonyákat meghámozzuk, még melegen összetörjük, pépesítjük.Hozzáadjuk a két tojást, a reszelt sajtot, a felaprított zöld fűszereket és az őrölt köményt, sózzuk és összedolgozzuk a puha vajjal. Közepes méretű gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük olajjal, és forró sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
Amíg a gombócok sülnek, elkészítjük a paradicsomszószt.
Hozzávalók
2 doboz ( 1 liter) paradicsomkonzerv
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk majoránna
1 kk vágott zöldpetrezselyem
2-3 ek cukor, ízlés szerint
1-2 ek olívaolaj
só, bors
Elkészítés Az olajat serpenyőben felhevítjük, a felkockázott hagymát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük a fokhagymával, majoránnával, petrezselyemmel és hozzáadjuk a cukrot is és összeforraljuk.
Tipp Megszórhatjuk friss, felaprított zeller zöldjével is.
Tálaláskor a paradicsomszószt a tányérok közepére kanalazzuk, és beleültetünk 2-2 burgonyagombócot. Forrón fogyasztjuk.