Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
4 szelet tőkehalfilé (vagy hasonló hal, akár fagyasztott is)
2-3 ág friss rozmaring
egy fél marék friss kakukkfű
fehérbors
10 db szárított paradicsom
2 db citrom
kb. 20 szem kapribogyó
1/2 fehérbor
só
olívaolaj
Elkészítés
A halszeleteket - ha fagyasztottak - kiengedjük, megsózzuk, és rövid ideig a sóban állni hagyjuk, a nedvességet kis idő után leitatjuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, a haldarabokat a tepsibe fektetjük úgy, hogy ne fedjék le egymást.
A rozmaring- és kakukkfűlevélkéket az ágakról lefejtjük, a kapribogyókkal és a borssal együtt a halra szórjuk, majd meghintjük a halat egy kevés olívaolajjal.
Az alaposan megmosott citromokból vékony karikákat vágunk, a halszeletekre fektetjük, a hal alá öntjük a bort.
A szárított paradicsomokat vékonyan felcsíkozzuk, a csíkokat a citromszeletek tetejére dobáljuk, majd az egészet 200 fokos sütőbe toljuk, és letakarás nélkül sütjük kb. fél órán át, amíg a teteje egy kicsit megpirul.