Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tengeri halszeletek citrommal, Dobitól
2016.12.09

citromos-halszeletek.jpg

Hozzávalók 2 főre

4 szelet tőkehalfilé (vagy hasonló hal, akár fagyasztott is)
2-3 ág friss rozmaring
egy fél marék friss kakukkfű
fehérbors
10 db szárított paradicsom
2 db citrom
kb. 20 szem kapribogyó
1/2 fehérbor

olívaolaj

Elkészítés

A halszeleteket - ha fagyasztottak - kiengedjük, megsózzuk, és rövid ideig a sóban állni hagyjuk, a nedvességet kis idő után leitatjuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, a haldarabokat a tepsibe fektetjük úgy, hogy ne fedjék le egymást.

A rozmaring- és kakukkfűlevélkéket az ágakról lefejtjük, a kapribogyókkal és a borssal együtt a halra szórjuk, majd meghintjük a halat egy kevés olívaolajjal.

Az alaposan megmosott citromokból vékony karikákat vágunk, a halszeletekre fektetjük, a hal alá öntjük a bort.

A szárított paradicsomokat vékonyan felcsíkozzuk, a csíkokat a citromszeletek tetejére dobáljuk, majd az egészet 200 fokos sütőbe toljuk, és letakarás nélkül sütjük kb. fél órán át, amíg a teteje egy kicsit megpirul.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.