Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy 4 dl-es befőttes üveghez
1,25 kg hámozott, magozott paradicsom ( pl. a szilvaparadicsom kiváló),
1 zacskó dzsemfix extra
15 dkg porcukor
fél citrom leve
késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés A paradicsomokat bevágjuk kereszt alakban, forró vízbe tesszük pár másodpercre, ezután lehúzzuk a héjukat.Mivel a lekvárhoz csak a paradicsomok húsát használjuk fel, a magjukat és a levüket egy tálban összegyűjtjük, és például saláta készítésekor az öntethez felhasználhatjuk, hogy ne vesszen kárba.
A paradicsomhúst feldaraboljuk, a dzsemfix-szel és a cukorral összekeverjük, és egy tiszta edényben kb. 20 perc alatt összefőzzük. Ízesítjük a fél citrom levével, az őrölt fahéjjal, ismét felforraljuk, majd üvegbe töltjük.
Feje tetejére állítjuk az üveget, 10 perc után visszafordítjuk, és a lekvárt hagyjuk kihűlni.