Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Téli befőzés: paradicsomlekvár
2016.12.30

paradicsomlekvar.jpg

Hozzávalók egy 4 dl-es befőttes üveghez

1,25 kg hámozott, magozott paradicsom ( pl. a szilvaparadicsom kiváló),

1 zacskó dzsemfix extra

15 dkg porcukor

fél citrom leve

késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés A paradicsomokat bevágjuk kereszt alakban, forró vízbe tesszük pár másodpercre, ezután lehúzzuk a héjukat.Mivel a lekvárhoz csak a paradicsomok húsát használjuk fel, a magjukat és a levüket egy tálban összegyűjtjük, és például saláta készítésekor az öntethez felhasználhatjuk, hogy ne vesszen kárba.

A paradicsomhúst feldaraboljuk, a dzsemfix-szel és a cukorral összekeverjük, és egy tiszta edényben kb. 20 perc alatt összefőzzük. Ízesítjük a fél citrom levével, az őrölt fahéjjal, ismét felforraljuk, majd üvegbe töltjük.

Feje tetejére állítjuk az üveget, 10 perc után visszafordítjuk, és a lekvárt hagyjuk kihűlni.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.