Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy közepes méretű üveghez
6 db lilahagyma
2 ek olaj
2 db narancs
1 db citrom
8 dkg aszalt szilva
5 dkg vörösáfonya
4 ek méz
4 ek szójaszósz
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
só,bors
2 dl vörösbor
Elkészítés A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, a hagymát párolni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet, és kevergetve karamellizáljuk. Ekkor felöntjük a borral, fűszerezzük a fahéjjal, gyömbérrel, szójaszósszal. Hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, a narancsok és a citrom kifacsart levét, és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a leve teljesen elpárolog, a hagyma és a gyümölcsök pépesednek.
Forrón lezárható üvegbe töltjük, felbontás után hűtőben tároljuk .
Tipp Kacsához, marhasülthöz, vagy sült pulyka mellé kiválóan illik.